Tepe Yönetim ve Danışmanlık Merkezi: "5. YILIMIZI KUTLUYORUZ"
15 Şubat 2017 Çarşamba

Tepe Yönetim ve Danışmanlık Merkezi hakkında bizlere bilgi verir misiniz ?

 Tepe Yönetim ve Danışmanlık Merkezi olarak 5 yıl önce bu sistemi Salihli’ye getirdik. Profesyonel  apartman ve site yöneticiliği olarak Salihli’ye geldiğimizde Salihli’de bu işin ‘’P’’si bile bilinmiyordu. Bu işe ilk başladığımızda insanlar kendileri bir yönetici bulmuşlar ve işlerini bu şekilde devam ettiriyorlardı ancak iyi niyetli insanlar aidatlarını  ödüyor kötü niyetli insanlar ise ödemiyorlardı. Bir yıl boyunca bu insanları kat mülkiyeti kanuna göre aidatlarını ödemeleri gerektiğini anlattık. Çünkü apartman sakinlerine ortak alanların hizmetlerinden daireler yararlanır ve aidatlarını ödemelerini gerektiğini bir yıl boyunca anlattık. Daha sonra ilk dairelerimizi aldık ve ardından çorap söküğü gibi geldi, zaten bir problemmiş kanayan bir yaraymış ama hiç kimse görmemiş biz Tepe Yönetim ve Danışmanlık Merkezi olarak bu eksiği gördük ve açtık. Biz ilk açtığımızda bizlerin başarısız olacağımız ön görüldü çünkü önümüzde somut bir hizmet yok diye düşünülüyordu ilk toplantımızda da aidatları nasıl toplayacaksınız olmaz öyle şey dediler bizlerde yasaların böyle olduğunu resmi yönetim sistemlerin yasaları desteklediğini anlattık ve bu günlere geldik. Şuanda Salihli’de bir sektör oluştu ve  Tepe Yönetim ve Danışmanlık Merkezi olarak bizde geçtiğimiz günlerde 5.ci  yılımızı kutladık.  Tepe Yönetim ve Danışmanlık Merkezi olarak şuanda 200’e yakın personelimiz ile hizmet veriyoruz. Yani apartman ile ilgili işlerimizi artık profesyonel şekilde yapıyoruz. 

Kalorimetre hakkında bizlere biraz bilgi verir misiniz?

    Bildiğiniz gibi 2012’den sonra kalorimetresiz dairelere artık oturma ruhsatı verilmiyor. Biz Tepe Yönetim ve Danışmanlık Merkezi olarak vatandaşlarımıza bu şekilde anlattık. Şuanda müteahhitler yeni yapılan binalara mecburiyetten Kalorimetre takıyorlar ancak takılan Kalorimetreler ısının ölçmesini ne işe yaradığını içeriye termostatlık vanaların takılması gerektiğini hiçbir insan bilmiyor. Ben bunun için Siemens’de özel kurslar aldım gittim Enerji Bakanlığından Kalorimetre okuma sertifikalarını aldım. Kalorimetrelerde eskiden kimse istemiyordu ancak insanlar Kalorimetreler sayesinde ne kadar yakarsam o kadar ödeyeceğimi öğrendikten sonra kendileri istemeye başladı. Kalorimetreler Manüel ve M-BUS Modülü Kalorimetreler olmak üzere ikiye ayrılır. M-BUS Modülü Kalorimetreler merkezden yönetilebilen arızası uzaktan dahi bilinebilen kimin ne kadar yaktığını bilebilen Kalorimetrelerdir tabi bunlar pahalı bunların yerine Salihli’de manuel kalorimetreler takılıyor. 

Baca temizliği konusunda ne gibi çalışmalarınız var?

   Baca temizliği yasal olarak yılda iki kere yapılması gerekiyor Tepe Yönetim ve Danışmanlık Merkezi olarak bizler dairelerimizde iki kere yapıyoruz ayrıca sorunlu gördüğümüz bacaları yılda 3 kere temizliyoruz. Baca temizliğinin önemi 1 yılda yakıtta tasarruf  yapmamızı sağlar kaloriferin daha olumlu çalışmasını sağlar. Baca temizliği yapılmazsa  Karbonmonoksit salınımı daha fazla olur onun için Baca temizliğini aksatmadan yapıyoruz.