2 Mayıs'ta başlıyor!
18 Şubat 2017 Cumartesi

Mayıs 2017'den itibarın tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu başlayacak. 2011 öncesi yapılmış binaların bu tarihe kadar, Enerji Kimlik Belgesi sahibi olması zorunlu hale getirildi. En az C Sınıfı belge almayan yapılara iskan verilmeyecek. Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkullerin kira ve satış fiyatlarını da etkileyecek.

Enerji Kimlik Belgesi bir binanın pasaportudur

   Tepe Yönetim ve Danışmanlık firması  sahibi Coşkun Kurt  gazetemize verdiği bilgide Enerji Kimlik Belgesi'ni binaların enerji ihtiyacı ve dolayısıyla enerji tüketim sınıfının belirlendiği belge olma niteliğiyle "Bina Pasaportu" olarak tanımlayan söz konusu düzenlemenin 50 metrekarenin üzerindeki tüm yapıları ilgilendiren öneme sahip olduğunu söyledi.

C sınıfının altındaki binalara kullanım izni verilmeyecek

   Kurt, EKB'nin binanın ısıtma, soğutma, sıcak su, aydınlatma ve havalandırma sistemlerine ait tüketim değerleri ile bunların enerji sınıfının belirleyen ve beyan eden belge olduğunu da belirterek: “Enerji Kimlik Belgesi'nde binanın yıllık enerji tüketim miktarı, binanın ısı yalıtım özellikleri, ısıtma/soğutma sistemlerinin verimi ve binada enerjinin tüketildiği diğer alanlar göz önünde bulundurularak hesaplanır. “A, B, C, D, E, F, G” ile belirtilen ölçek dahilinde sınıflandırılır. Yeni binalara Enerji kimlik Belgesi düzenlenebilmesi için bina enerji sınıfının azami “C” olması gerekmektedir. Eğer bina olması gereken yapı ve yalıtım standartlarını karşılamıyorsa binanın enerji sınıfı C'nin altında olacaktır. Böylece Enerji Kimlik Belgesi düzenlenemeyeceği için yapı kullanım izni de alamayacaktır." şeklinde konuştu.

Binaların enerji sınıfına göre vergilendirilmesi dönemi

  Yapılan yeni düzenlemeye göre 2017 yılından sonra yapılacak düzenleme ile birlikte binalar enerji sınıfına göre yeni bir vergilendirme sistemine tabi olacak.

“Isı yalıtımı tasarruf etmenize imkan sağlar”

     Apartmanlarda ısı tasarrufu sağlamanın en önemli yolunun dış cephe yalıtımı olduğunu belirten Tepe Yönetim ve Danışmanlık firması  sahibi Coşkun Kurt  “Isınma ile ilgili giderlerinizin artmaması için, ısı yalıtımı yaptırarak tasarruf sağlayabilirsiniz” dedi.

“ Yönetmeliklere uygun yapılacak ısı yalıtımı tasarruf etmenize imkan sağlar”

    Isı yalıtımı, kışın ısınmak yazın da serinlemek için harcadığımız enerjiyi azaltmak ve daha rahat ortamlarda yaşamak için gerekli olduğunu belirten  Coşkun Kurt  “Binalarımız kışın soğur, yazın ise ısınır. Isı yalıtımı, kışın ısınmak yazın da serinlemek için harcadığımız enerjiyi azaltmak ve daha rahat ortamlarda yaşamak için gereklidir. Yalıtımla, binaların dış cephe duvarları, cam ve doğramaları, çatıları, döşemeleri ve tesisatlarında ısı geçişini azaltan önlemler alabilirsiniz. Yönetmeliklere uygun yapılacak ısı yalıtımı, ısınma veya serinleme amacıyla yaptığınız harcamaların yaklaşık yarısını tasarruf etmenize imkan sağlar. Odalarda sıcaklığı dengeler. İç mekanlarda küflenme, siyah leke ve mantar oluşmasına neden olan yoğuşmayı önler. Isı yalıtımı sayesinde, yakıt tüketimini azalttığınız için çevrenin korunmasına da katkıda bulunmuş olursunuz.” dedi.

“5 yıldır Salihli ve bölgesinde hizmet veriyoruz”

   Kurt “Tepe Yönetim ve danışmanlık olarak  5 yıldır Salihli ve Manisa  bölgesinde site ve apartman yönetimi işini kaliteyi ve müşteri memnuniyetini baz alarak hizmet veriyoruz. Günümüzde herkesin üstlenmekten kaçındığı apartman ve site gibi toplu yaşam alanların yönetimlerinin üstlenilmesi ve yönetim anlayışının hukuka uygun, şeffaf, güvenilir bir şekilde gerçekleşmesi için sigortalı ve sertifikalı personelimiz ve alanında uzman çözüm ortaklarımız ile müşterilerimize en iyi hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Dış cephe kaplama Isı ve su izolasyonu çalışmalarımız ile çalıştığımız apartmanlarda ısı tararuffu yapıyoruz. Tepe Yönetim ve Danışmanlık olarak ısı yalıtımımızın yanı sıra baca temizliği, İlaçlama ve dezenfektasyon hizmeti,kalorifer kazanı arızaları tamir ve bakımı, Sigortalı ve sertifikalı kalorifer yakıcısı hizmeti, ekeltrik, su tesisatı arıza ve sorunların çözümü gibi bir çok hizmeti müşterilerimize sunuyoruz” dedi.